BLOGMAS #5 || THE CHRISTMAS TAG (FEAT. MY DAD)

I AM SO EXCITED!!!!!!!!!!!!!!!

If you’ve been an avid reader of this blog, you will know by now that I’m a complete daddy’s girl.

So when I asked my dad to feature in this Christmas tag, I was so happy when he agreed to do it, despite his massively busy schedule. Thanks dad!

I’ll just get right to it, I hope you enjoy reading and getting to know my dad a little bit.


 

CHRISTMAS TAG QUESTIONS :

 

1.           WHAT IS YOUR FAVORITE CHRISTMAS SONG?

 ANS: JINGLE BELL” – Chorus: Jingle bells. Jingle bells. Jingle all the way. Oh, what fun. It is to ride. In a one-horse open sleigh…..” Believe it or not Jingle Bells, one of the most famous American Christmas songs, was originally written for Thanksgiving, but the sleigh bells in the Jingle Bells music made the song popular at Christmas! The author and composer of Jingle Bells was a minister called James Pierpont who composed the song in 1857 for children celebrating his Boston Sunday School Thanksgiving. The song was so popular that it was repeated at Christmas, and indeed the Jingle Bells song has been reprised ever since.

2.            What is your favorite Christmas film?

ANS: Home Alone

Year: 1990

Director: Chris Columbus

Starring: Macaulay Culkin, Joe Pesci , Daniel Stern, Catherine O’Hara, John Heard

Basically a live-action cartoon with a John Hughes script, Home Alone may not be big or even clever but it’s a lot of fun and, in its own way, emphasizes the importance of love and family just as much as It’s A Wonderful Life. As in Capra’s tale, being deprived of family and safety makes little tyke Macaulay Culkin realize how much he needs them, and fending off burglars all alone gives him a unique appreciation of the Christmas spirit. Also, he gets to drop a hot iron on someone’s face, so that’s nice.

 

3.            When do you start feeling festive?

ANS: This season is often expected with tremendous optimism, and unnecessary anxiety.  For me, I start feeling it from 1st day of December when most media, particularly the radio stations start blasting Christmas songs, and decorations both by state Governments of public places and private homes becomes evident. “Oh! So its xmass already”, I often would exclaim. The weather too is a reminder that that soon it will be Christmas time.

 

4.            What is the best Christmas present you’ve ever received?

ANS: The Christmas Basket of His Excellency, Governor Udom Emmanuel in 2015.

 

5.            What is the worst Christmas present you’ve ever received?

ANS: hahaha, I don’t remember. I count all gifts precious and given out of love, even the make shift Christmas cards by my children when they were younger. I value them so much, as much as the printed cards by hallmark.

 

6.            Have you ever been on a Christmas holiday? If so where? If not, where would you like to go?

ANS: I remember that I have had Christmas holidays with my parents when I first travelled with my dad to the USA. I also had my best Christmas holiday when I took my Children to Jos, Nigeria. Or was it not during Christmas? You can recall that for me please. (It was after Christmas day but still in December 😀 )

 7.            Do you prefer going out or staying in at Christmas?

ANS: it is very traditional with me that I stay in on 25th of December rather than staying out. But it’s not a rule cast in iron.

 

8.            Who cooks Christmas meals?

ANS:  The best Cook I know, my wife, Mary. 

My beautiful wife.


 

9.            Be honest: do you like giving gifts or receiving gifts better?

ANS: I Like receiving gifts better. But I bother a lot to reciprocate.

 

10.          What is your favorite thing to do to get you in the Christmas spirit?

ANS:  Decorations of the home and playing Christmas carols.

 

 11.          When do you start Christmas shopping?

ANS: MOSTLY FEW WEEKS TO 25TH DECEMBER.

  

12.          What is your favorite Christmas food?

ANS: Rice in any form, but Edesi ikong (native jollof rice) rocks it all….lol

 

Image result for edesi ikong
Edesi ikong by 1Q food platter. photo credit – 1Qfoodplatter.com

 

 

13.          Have you ever had a White Christmas?

ANS: NO

 

14.          Most memorable Holiday moments?

ANS: When I have the chance to meet with my loved ones, particularly my family

 

15.          What makes the holidays special for you?

ANS:  It provides a nice occasion to rest, relax and spend quality time with my wife and Children.

My beautiful family.

MERRRY CHRISTMAS!!!

I hope you enjoyed this tag!

Thanks once again to my dad for participating in this,even though we are far and he’s so busy! I love you!! ❤️

And thank you for reading ❤️


                                   LOVE & LIGHT

                                          Ash.x

                               

 

 

60 thoughts

What are your thoughts?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s